FAQ

Често задавани въпроси и отговори:

 

1.Какво е естеството на загадките в стаите?

-Загадките са с логически характер и не предполагат предварителни познания по конкретна материя. Играта изисква креативност, работа в екип, изобретателност, спокойствие и находчивост.

2. Опасни ли са загадките в стаята?

-Не, загадките по никакъв начин не са опасни.

3. Страшни ли са стаите?

-Не, няма нищо страшно в стаите.

4. Има ли как да наблюдаваме децата си докато играят?

-Не, стаите не разполагат с условия за наблюдение от страна на  родителите, а и децата се отпускат и се забавляват повече, когато знаят, че не са наблюдавани.

5. Децата сами ли са оставени да играят или има възрастен с тях?

- С децата през цялото време има аниматор-модератор, който улеснява играта на децата и отговаря за безопасността и веселото им прекарване.

6. Защо няма снимки на загадките и декора в стаите?

-Като всяка стая на тайните (escape room), загадките и предизвикателствата, както и цялата концепция на играта са своебразна тайна и са предназначени за играчите, които да се потопят в пространството, необремени от предварителни очаквания. Няма да откриете снимки на никоя стая- именно, защото излагайки снимки „тайствеността“ на конкретната игра ще бъде опорочена и съответно разкрита и тя не би била интересна за никого.

7. Включена ли е почерпка в цената за празненството?

Предлагаме пакети, включващи почерпка за деца и/или родители.

За повече информация относно пакети цени моля направете Вашето запитване на имейл: kidsescaperooms@gmail.com

8. Какво е включено в цената за участие в играта?

-В цената е включена 60мин игра в стаите на тайните, модератор през цялото време на играта, както и снимки, които се изпращат на посочен имейл.

9. Защо е важно да сме навреме за играта?

-Важно е, защото играта започва в конкретен час. В началото се провежда инструктаж на играчите и е важно всички от отбора да са готови в началния час на играта. Графикът трябва да се следва, за да може играта да е добре организирана от модераторите и децата да се забавляват и да са спокойни и за да може всяка група да започва точно навреме.

10. Защо ако сме дошли по-рано от уговорения час играта не може да започне?

-Играта започва в часа, който сте запазили.

11.Топло ли е в стаята?

-Да, разбира се, стаята се отоплява.

12. Защо играчите не могат да са повече от 6ма(в случай на Рожден Ден- 7 с рожденика) ?

- За играта е от особена важност децата да са съсредоточени и да работят в екип. От практика сме установили, че повече  деца си пречат и играта не постига целта си да стимулира логическото мислене и находчивостта у децата, независимо от това, че те се забавляват. Отбор с повече от 7деца се разсейва по-лесно и губи нишката на играта.